© Vanetie Fotografie


Wat is PTSS?

 

PTSS is een posttraumatische stressstoornis en moet niet worden verward met het normale verwerkingsproces na een traumatische gebeurtenis. Voor de meeste mensen verdwijnen de emotionele gevolgen van een trauma na enkele maanden vanzelf. Als deze echter langer duren, kan er sprake zijn van een psychische aandoening. Als de stoornis niet wordt behandeld, kan deze zeer ernstige vormen aannemen.

 

 

Wat kan ik betekenen als ervaringsdeskundige PTSS

 

Zelf ben ik een aantal jaren geleden gediagnosticeerd met (C-)PTSS. Achteraf gezien ben ik hier 26 jaar mee doorgelopen. Inmiddels, na de nodige therapie en EMDR-sessies, heb ik gelukkig mijn weg hierin kunnen vinden. Wel herinner ik mij nog heel goed het moment dat de therapie eindigde. Weet nog dat ik dat doodeng vond, alleen verder te moeten zonder professionele back-up. 

Ik hoop voor jou die brug te kunnen slaan…

 

 

 

Als ervaringsdeskundige PTSS weet ik als geen ander dat je elke dag weer de uitdaging aan moet gaan. Graag zou ik jou willen begeleiden, gesterkt door mijn ervaringen, om jouw eigen pad daarin te vinden. "Als je een ander pad wil kiezen, is het fijn als iemand een stukje met je meeloopt."

 

 Mijn keerpunt

 

Eens zei een arts van ARQ Centrum'45 (PTSS-kliniek) tegen mij: “Je hebt (C-)PTSS en deal er maar mee dat het nooit meer over gaat. Dat kun je wel vergeten na 26 jaar, maar zorg ervoor dat je een manier vindt om ermee om te gaan!” 

Voor mij de grootste eyeopener die ik ooit had kunnen krijgen!!!